Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 το σχολείο μας θα λειτουργήσει από το πρωί κανονικά έως τις 11:30 σύμφωνα με την απόφαση 1184 του Δήμαρχου Σαρωνικού. Ως εκ τούτου οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί κανονικά ή με τους γονείς τους ή με τα πούλμαν και θα αποχωρήσουν όλοι 11:30, ώρα αποχώρησης, με τους γονείς τους και με τα πούλμαν ως είθισται. 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη το πρωί γίνεται μεταφορά ωραρίου και το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω της γιορτής που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και ώρα19:45 . Η προσέλευση των μαθητών θα ξεκινήσει από τις 19:30 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε με χαρά στην γιορτή λήξης του σχολείου μας!




Θεατρικό δρώμενο για το περιβάλλον από τους μαθητές της Β' τάξης

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2024 οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημ. Σχ. Καλυβίων παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει" και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις δασκάλες Δήμητρα Ζαφειράτου & Μαρία Ζήση.

Το δρώμενο βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και προετοιμάστηκε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Στην εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία της και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Σαρωνικού κα. Ακριβή Καρούμπαλη-Καραμάνη, σε συνέχεια της αρμονικής συνεργασίας του σχολείου μας με τον Δήμο για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την κινητοποίηση για τη δημιουργία μιας στάσης προσκείμενης προς αυτά.

Οι μικροί μαθητές συγκίνησαν γονείς και εκπαιδευτικούς με τις υπέροχες ερμηνείες τους και απέσπασαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα!!


 

 
 

 

 

 

 

 

Συμμετοχή σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας "Κλείταρχος & Βερενίκη"

 

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 μαθητές/τριες του Ε'1 τμήματος συμμετείχαν στον 5o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη» εντός του ωρολογίου προγράμματος. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Από το σχολείο μας διακρίθηκαν 4 μαθητές και μαθήτριες:  Δήμητρα Ι., Αναστάσιος Β. & Γεώργιος-Μιχαήλ Μ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους μαθητές/τριες του σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν. 

Σας ευχόμαστε να έχετε  πάντοτε επιτυχίες!





Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη στην βιωματική έκθεση Attica Green Expo

Την Πέμπτη 30 Μαίου 2024 , το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων εκπροσωπήθηκε μετά από κλήρωση από μαθητές της Έ και Στ´ τάξης στην έκθεση Attica Green Expo μετά από πρόσκληση του Δήμου Σαρωνικου και της Αντιδημάρχου Ακριβή Καρούμπαλη-Καραμάνη.

Σε συνέχεια των δράσεων που γίνονται στο σχολείο μας για την ανακύκλωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, οι μικροί μαθητές μας βρέθηκαν σε έναν υπέροχα στημένο εκθεσιακό χώρο και είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ανακύκλωση του τηγανελαιου, των μπαταριών, των ελαστικών και άλλων υλικών, να δουν μια θεατρική παράσταση Καραγκιοζη και να παίξουν παιχνίδια στο «χωριό της ανακύκλωσης»!!! Οι μασκότ των περιπτέρων ενθουσίασαν τα παιδιά !!!

Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και την πρωτοβουλία αλλά και στους μαθητές μας για την υποδειγματική τους παρουσία!!