Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Σχολική γιορτή 17ης Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου, από τους μαθητές της Ε' τάξης και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς  Λίνα Πανταζή, Ρένα Κατσιμπέρη και Ευδοκία Ράπτη. 

Η γιορτή φέτος είχε ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από τα γεγονότα.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με την αφήγηση αλληγορικών ποιημάτων και πραγματικών γεγονότων της περιόδου της δικτατορίας στην Ελλάδα.

Συνεχίστηκε με το θεατρικό δρώμενο "Το καφενείον η Ελλάς" που παρουσίασαν οι μαθητές και διηγείται τα γεγονότα του Πολυτεχνείου όπως εξελίσσονται την εποχή εκείνη.


 

 


Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν ένα στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Πολυτεχνείου και αφηγήθηκαν τα γεγονότα της επόμενης μέρας.




Η γιορτή μας συνεχίστηκε με τη θεατρική διασκευή ενός αλληγορικού παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά "Τα Μαγικά Μαξιλάρια".



Η χορωδία μας τραγούδησε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Λοίζου αλλά και τραγούδια της νεότερης εποχής τονίζοντας τη διαχρονικότητα των γεγονότων.

Όλοι οι μαθητές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας με την ερμηνεία και την ωριμότητά τους και γέμισαν με χαμόγελο, περηφάνια αλλά και συγκίνηση τους δασκάλους και τους γονείς τους. 

Το πρόγραμμα της γιορτής μας: