Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική δράση για την πυρασφάλεια

Την Πέμπτη 2 Νοέμβριου 2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα την πυρασφάλεια από το Σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου. 

Οι μικροί μαθητές μας ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης των πυρκαγιών και έλαβαν οδηγίες αυτοπροστασίας. Επίσης είδαν πώς είναι από κοντά και πώς λειτουργεί ένα πυροσβεστικό όχημα και χρησιμοποιήσαν τη μάνικα για να ρίξουν νερό, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και το κράνος των πυροσβεστών. Οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους, τις οποίες οι πυροσβέστες επέλυσαν σε οτιδήποτε αφορά τις πυρκαγιές.

Επιπροσθέτως μας συνεχάρηκαν ως σχολική κοινότητα διότι χάρη στις ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το σχολείο μας είναι το μοναδικό της περιοχής το οποίο έχει το κόκκινο βιβλίο πιστοποίησης πυρασφάλειας, αφού έγιναν την προηγούμενη χρονιά όλες οι κατάλληλες διορθωτικές παρεμβάσεις στο κτίριο.

Τέλος το πυροσβεστικό σώμα έκανε επίδειξη των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει το σχολείο μας στους εκπαιδευτικούς  αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της πυρκαγιάς εντός και εκτός του σχολικού κτιρίου. 

Τους ευχαριστούμε θερμά που σε δύσκολες συνθήκες αλλά και στην ενημερωτική δράση του σχολείου είναι πάντα αρωγοί μας.