Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Εορτασμός των 3 Ιεραρχών στο σχολείο μας

Σήμερα 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη μνήμη τριών Αγίων, προστατών των μαθητών και των γραμμάτων: του Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου Ναζιανζηνού του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Η γιορτή αυτή συνδέθηκε με την εκπαίδευση, καθώς οι Τρεις Ιεράρχες διέδωσαν, όχι μόνο το Χριστιανισμό, αλλά και την αγάπη για την επιστήμη, τα γράμματα, την ορθή σκέψη και τη φιλομάθεια. Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν τον εκκλησιασμό όπως είχαμε σχεδιάσει, το σχολείο μας τίμησε τον εορτασμό αυτό με αναφορές στους Τρεις Ιεράρχες μας σε κάθε τμήμα.

Ευχαριστούμε τις τρεις μαθήτριες της Στ' τάξης που προετοίμασαν χρήσιμες πληροφορίες και επικοινώνησαν σε όλα τα τμήματα το μήνυμα του εορτασμού, καθώς και τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συνέβαλαν στον ιερό εορτασμό με τους ευλογημένους άρτους όπως είθισται για την ημέρα αυτή.

Χρόνια πολλά σε όλους τους μαθητές , τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς με την χάρη των Αγίων να εργαζόμαστε για την γνώση και για ένα πιο ανθρώπινο μέλλον.