Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Έθιμο Τσικνοπέμπτης στο σχολείο μας.

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Επίσης η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Για τον εορτασμό και τη διατήρηση του εθίμου αυτού ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, δημιούργησε μια όμορφη στιγμή για τους μαθητές μας, μοιράζοντας τους σουβλάκια, ψωμί και χυμούς. Οι μαθητές μας απόλαυσαν με το παραπάνω τα εξαιρετικά νόστιμα εδέσματα και χάρηκαν το έθιμο!

Όλη η σχολική κοινότητα ευχαριστεί την ιδιοκτήτρια του ψητοπωλείου "Το Νόστιμο στα Καλύβια", κα Κατσιλιέρη Μαρία η οποία πρόσφερε αφιλοκερδώς τα σουβλάκια και τους χυμούς, καθώς επίσης και τους φούρνους "Τα Καλύβια" και "Φούρνος Παπαγεωργίου" για την προσφορά τους. 

Ευχαριστούμε τον νέο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθεια του στον διαμοιρασμό των εδεσμάτων στο σχολείο μας καθώς και για τη προσφορά του στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων.