Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

“O πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα”.                                                                                                         

                                                                                                                                    Μαχάτμα Γκάντι

Η 4 Απριλίου, έχει θεσπιστεί ως η ημέρα ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα. Είναι μια μέρα που έχει σκοπό να μας υπενθυμίσει ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να βρίσκεται έξω μόνο του εγκαταλελειμμένο, χωρίς φροντίδα, στέγη και τροφή. 

Στο πλαίσιο  αυτό, στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καλυβίων έγιναν διάφορες δράσεις σε επίπεδο τάξεων αλλά και από τις αρμόδιες ομάδες του Δήμου μας. Επιπλέον είχαμε την μοναδική χαρά να υποδεχτούμε μια ομάδα με σκύλους οδηγούς για τους οποίους θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση. Το σχολείο μας επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος Καζανας Δημήτριος Υπεύθυνος Προστασίας αδέσποτων ζώων και η Ιωάννα Μπέη μέλος της φιλοζωικής ΕΠΑΖ Σαρωνικού (εθελοντές περίθαλψης αδέσποτων ζώων) . Θα ακολουθήσει ομιλία και δράση τον Μάιο με σκοπό να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας το σεβασμό και την ενσυναίσθηση στην ενεργή  προάσπιση και φροντίδα των ζώων. 

Οι μαθητές θέλοντας να δείξουν την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα ζώα προσέφεραν εθελοντικά όσα χρήματα ήθελαν με τα οποία αγοράστηκαν ζωοτροφές , σαμπουάν και φάρμακα για τα ζωάκια και προσφέρθηκαν στην ΕΠΑΖ και στους σκύλους οδηγούς. Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την ευγενική προσφορά τους καθώς επίσης και για την συνεισφορά τους την εταιρεία VIOZOIS, τον Κο Ναριντερ Σινγκ, το Φαρμακείο Λάμπρου Κουρή και τον Κο Τζωτη Πέτρο του καταστήματος PETros Shop που μας προσέφεραν ζωοτροφές και φάρμακα.