Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Δράσεις στη Βιβλιοθήκη μας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το βιβλίο είναι ο πιο πιστός φίλος μας..Μας ταξιδεύει σε άγνωστους τόπους μας κάνει φίλους με όλα τα παιδιά της γης, ανοίγει τη φαντασία μας και μας εμβολιαζει με τη γνώση και την περιπέτεια.

Για τον λόγο αυτό το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις για τη φιλαγνωσία.

Η Α' τάξη παρακολούθησε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 πρόγραμμα φιλαναγνωσιας με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μας κ. Λυδία Αλαγιάννη. Η κ. Αλαγιαννη  μίλησε στους μαθητές για τους κανόνες της βιβλιοθήκης τους διάβασε το βιβλίο "Ένα λιοντάρι στη βιβλιοθήκη " της Knudsen Michelle. Έπειτα τους έδειξε βιβλία γνώσεων σχετικά με σπουδαίους ζωγράφους και τα παιδιά θαύμασαν τα έργα τους. Τέλος έφτιαξαν σελιδοδείκτες εμπνευσμένοι από τα έργα του Ματίς.

 

 

   


Οι μαθητές της Α΄ και Δ' τάξης επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη μας την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 δανείστηκαν βιβλία και ζωγράφισαν αγαπημένες εικόνες από τα βιβλία που διάλεξαν. 


 



Η Δ' τάξη παρακολούθησε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 πρόγραμμα φιλαναγνωσιας με θέμα τη διατροφή με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μας κ.Λυδια Αλαγιαννη. Η κ.Αλαγιαννη  μίλησε στους μαθητές για τις καλλιέργειες στον τόπο μας και παρουσίασε στα παιδιά βιβλία σχετικά με τη διατροφή.




 

Ας φροντίσουμε να κρατήσει αυτή η φιλία  για πάντα..