Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Το THEGREENCITY στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Σαρωνικού.

Το βανάκι του προγράμματος THEGREENCITY επισκέφθηκε το σχολείο μας, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Ακριβής Καρούμπαλη, παρουσιάζοντας στα παιδιά τις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η κ. Καρούμπαλη μαζί με την υπεύθυνη περιβαλλοντολόγο της Green City, μίλησαν στους μαθητές για την έννοια της “Διαλογής στην Πηγή” που είναι ο διαχωρισμός διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους με σκοπό την ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους και ενημέρωσαν για την προβλεπόμενη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των υλικών.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και σε ποιους κάδους τοποθετούνται, ενώ συζήτησαν για τον καφέ κάδο κομποστοποίησης που θα τοποθετηθεί στο σχολείο μας το προσεχές διάστημα, με σκοπό την ανακύκλωση των οργανικών υπολειμμάτων.

Στο διαδραστικό επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 200 μαθήτριες και μαθητές απο όλες τις τάξεις του σχολείου μας.
Τέλος στο σχολείο μας τοποθετήθηκαν χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης όπου θα τοποθετούνται πλέον τα ανακυκλώσιμα υλικά του σχολείου μας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το πρόγραμμα η διευθύντρια του σχολείου, το διδακτικό προσωπικό και ο Πρόεδρος της Α’ βαθμιας Σχολικής επιτροπής, Μάκης Ντρούβας.